martingale strategie

Dit is de allerbekendste roulette strategie. De Martingale wordt al twee eeuwen lang gebruikt door professionele spelers én door amateurs. Een deel van de appeal komt doordat deze strategie vaak goed werkt. In de meeste gevallen zorgt het systeem er voor dat je langzaam winstjes binnenhaalt, en verlies beperkt. Maar als je pech hebt en de Martingale ontspoort, dan neemt hij een flinke zak geld met zich mee. Wat is de kans op een slechte afloop van deze strategie? En wat kan je doen om deze tactiek succesvol uit te voeren? Lees het hier. Wij bespreken de Martingale tactiek en de winst- en verlieskansen die je daarbij hebt.

Speel met een succesvolle tactiek voor echt geld

Hoe werkt dit systeem

uitleg

Nóg een reden dat dit systeem veel gebruikt wordt, is dat het erg makkelijk uit te voeren valt. Je zet telkens op dezelfde bet in, en zolang je wint, blijf je dat doen. Je hoeft eigenlijk maar één ding te onthouden: elke keer dat je verliest, verdubbel je je inzet. Dit is hoe je de Martingale strategie speelt.

  1. Kies een enkelvoudige bet. Dat zijn de bets die de helft van alle getallen bestrijken: rood of zwart, even of oneven, hoog of laag. Deze kansen hebben een hoge winstkans (18 van de 37 getallen = 48,6% winstkans) en een mooie uitkering (1 maal je inzet). Elke keer dat je met je enkelvoudige kans wint, win je dus je inzet aan geld. Speel de Martingale altijd met lage inzetten: je zal ze op een gegeven moment moeten verdubbelen, en meer dan één keer. De beste inzet is de benedenlimiet van de speeltafel waaraan je meedoet.
  2. Elke beurt opnieuw zet je dezelfde inzet op je enkelvoudige kans in. En dat blijf je doen, zolang je wint – en dat kan best een tijdje goed gaan, aangezien je bijna 50% winstkans hebt. Ondertussen bouw je kleine winstjes op, en zoals je weet: vele kleintjes maken één grote. Lekker makkelijk verdienen, toch?
  3. Maar natuurlijk heb je ook (iets meer dan) de helft kans om te verliezen. En dat gaat echt wel gebeuren op een gegeven moment. Wat doe je dan, vergeten en vergeven? Niks er van: de Martingale is erop gericht om altijd elk verlies terug te halen. Dus je verdubbelt je inzet. Dan kunnen er twee dingen gebeuren.
  4. Als je wint, dan is dat prima. Je hebt dan én je verloren inzet teruggewonnen, én ook nog een extra inzet aan winst behaald. Ga nu weer spelen met je originele, lage inzet.
  5. Als je wéér verliest, dan verdubbel je je inzet weer. En als het moet, nog een keer. Weer verlies? Dan nog een keer. En zo door, totdat je weer wint. Stel dat je na vijf potjes verliest weer wint. Heb je dan netto geld gewonnen of verloren? We rekenen het uit, met een begininzet van 1 euro als voorbeeld. 1 + 2 +4 + 8 + 16 + 32 euro heb je inzet. In de laatste beurt heb je 64 euro gewonnen. 64 – ( 1 + 2 +4 + 8 + 16) = 1 euro. Je hebt nu dus ál je inzetten goedgemaakt en wéér een begininzet aan winst gescoord. En hier zie je de kracht van de Martingale: zolang je kan blijven verdubbelen, loop je in theorie nooit verliest op.

Hoe kan de Martingale strategie verkeerd uitpakken

Nooit verlies lijden, dat is prachtig. Maar je kan wel degelijk een rampzalig verlies oplopen met deze strategie. Dat gebeurt op het moment dat je niet meer kan verdubbelen. Als je heel veel potjes na elkaar blijft verliezen, raak je misschien door je budget heen. En dan kan je niet meer verdubbelen, en je verlies niet meer terugwinnen, en dan zit je in de puree. Het casino helpt je trouwens een handje om daarin terecht te komen. Ze weten prima dat de Martingale en vergelijkbare strategieën veel potentie hebben. Daarom stellen ze een minimum en maximum inzet in.

Als je begint met 1 euro in te zetten, en de maximum inzet is 100 euro, dan kan je die inzet maar keer verdubbelen. 1 – 2 – 4 – 8 – 16 – 32 – 64 = 7 rondjes. Daarna kan je ook niet meer verdubbelen. Kies daarom voor game rooms met minimale en maximale inzetten die zo ver mogelijk uit elkaar liggen. En zoek uit wat de maximale inzet op een enkelvoudige bet is – die kan lager liggen dan de maximum inzet die vermeld wordt.

Wat is de kans dat je vaak achter elkaar verliest

Het doemscenario hierboven komt gelukkig niet vaak voor. Want meestal win je na een paar potjes weer. Wat zijn de kansen dat je een bepaald aantal rondes achter elkaar verliest? We berekenen het en laten het huisvoordeel even voor wat het is.

  • 1 rondje: 0,5^1 = 50 procent kans.
  • 2 rondjes: 0,5^2 = 25 procent kans.
  • 3 rondjes: 0,5^3 = 12,5 procent kans.
  • 4 rondjes: 0,5^4 = 6,28 procent kans.
  • 5 rondjes: 0,5^5 = 3,13 procent kans.
  • 6 rondjes: 0,5^6 = 1,56 procent kans.
  • 7 rondjes: 0,5^7 = 0,78 procent kans.
  • 8 rondjes: 0,5^8 = 0,39 procent kans.
  • 9 rondjes: 0,5^9 = 0,20 procent kans.
  • 10 rondjes: 0,5^10 = 0,10 procent kans.
€250 + 100 FS