kavouras strategie

Wat voor nieuwe strategieën voor roulette bestaan? Kijk bijvoorbeeld eens naar de Kavouras tactiek. Minder dan tien jaar oud, en met zo veel potentie dat veel profs hem nu gebruiken. De Kavouras is verbazend makkelijk te spelen en heeft een heel andere insteek dan de bekende oudere tactieken. Met dit systeem plaats je het merendeel van de getallen op het bord onder jouw controle. En je kunt er vanuit gaan dat elk van die getallen je een mooie winst opleveren. Is deze strategie in staat om het casino te breken? Je leest het hier in onze bespreking van de Kavouras strategie.

Speel NU Roulette

Waar komt de Kavouras strategie vandaan

Deze tactiek is ontwikkeld door een Griekse sterspeler, Ioannis Kavouras. Omdat hij zijn goed uitgedachte strategie geen naam meegaf, hebben anderen het systeem naar hem vernoemd. Kavouras is een ervaren gokker en amateurwetenschapper die een flink aantal artikelen over kansspellen heeft gepubliceerd. Door zijn ervaring kon hij zelf een strategie samenstellen die het beste van alle eerdere tactieken in zich droeg. Zijn systeem is gebaseerd op een paar principes.

 1. De inzetten bedekken samen zo veel mogelijk getallen op het bord.
 2. De getallen die bedekt worden zijn willekeurig over het bord verspreid.
 3. Elk bedekt getal levert, als het geworpen wordt, winst op.

Is dit een moeilijke strategie om zelf te gebruiken

De Kavouras ziet er op het eerste gezicht intimiderend uit. Dat komt omdat je een complexe combinatie van inzetten moet doen. Het gaat om een reeks van vijf splits, een sixline (bar) en als extraatje een corner bet. Dat kan nieuwe spelers afschrikken, vooral als ze tactieken met makkelijke inzetten gewend zijn. Een systeem als de Martingale bijvoorbeeld gebruikt alleen maar enkelvoudige bets, zoals rood of zwart. Maar de combinatie van deze zeven bets is eigenlijk het enige moeilijke aan de Kavouras tactiek. Je zet namelijk elke beurt op dezelfde getallen in. Ook hoef je niet te hoofdrekenen, je inzetten aan te passen, of nieuwe bets neer te zetten. Teken dus gewoon op een briefje uit welke bets je precies moet doen, en verder is alles een piece of cake.

Hoe zet je in bij deze strategie

Om te beginnen kies je een eenheid voor je inzetten. Elke beurt ga je 8 van deze eenheden gebruiken. Zorg dus dat je inzet redelijk laag is, anders ben je snel door je saldo heen. Aan het begin van de beurt verspreid je deze 8 eenheden over het bord als volgt.

 • 1 eenheid op de corner bet met de getallen 0, 1, 2, 3.
 • 2 eenheden op de sixline (een blok van zes getallen) met de nummers 31, 32, 33, 34, 35 en 36.
 • 1 eenheid op elk van de volgende split bets (chevals). 8 en 11, 13 en 14, 15 en 18, 17 en 20, 27 en 30.

Dat is alles. Je bets bezetten nu in totaal 20 van de 37 getallen, wat zich vertaalt naar een winstkans van 54,0 procent. Laten we een kansberekening toepassen over wat je totale kansen en winsten met deze bets zijn.

Winnen met de Kavouras strategie

winnende tactiek

Winnen is makkelijk: een winstkans van 54 procent is één van de hoogste van alle roulette systemen. Aan de andere kant moet je elke beurt 8 eenheden inzetten, waarvan er automatisch 6 of 7 géén winst opleveren. Hoe hoog is dan netto je winst in elk scenario? Laten we het berekenen.

 • Met de inzet op de corner heb je 4/37e kans om te winnen = 10,8 %. Deze winst levert je een totale uitkering van 9 eenheden op. Je maakt in dit geval dus 1 eenheid winst.
 • Bij de bets op de sixline heb je 6/37e kans om te winnen = 16,2 %. Deze winst levert je een uitbetaling van 2 x 6 = 12 eenheden op. Dat betekent, dat je 4 eenheden aan winst overhoudt.
 • Een winnende split heeft een winstkans van 10/37, dat is  27,0 procent. Elke split geeft je een uitkering van 18 eenheden in totaal. Daardoor maak je een mooie 10 eenheden aan winst.

Is dit een winnende strategie

Geen enkele strategie is in staat om het huisvoordeel te verslaan. Je hebt nog steeds 46 procent kans per ronde om te verliezen, en dan raak je telkens 8 eenheden inzet kwijt.
Laten we berekenen hoeveel kans op winst en verlies je hebt als je een oneindig aantal rondjes zou spelen.

Winsten

Dit zijn de kansen op winst.

 • Splits: 10 getallen x 10 eenheden = 100
 • Corner: 4 getallen x 1 eenheid = 4
 • Sixline: 6 getallen x 4 eenheden = 24

Je hebt in theorie totaal kans op 128 eenheden winst.

Verlies

Onbedekte getallen: 17 x 8 = 136 eenheden verlies.

Conclusie

De Kavouras kan je niet helpen met het huisvoordeel verslaan. Maar als je geluk hebt en flink wat winst van de splits scoort, heb je uitstekende winstkansen. Bovendien is deze strategie makkelijk te gebruiken en verlies je relatief zelden, wat goed voor je motivatie is.

€250 + 100 FS